Romanian Military History Forum - Part of Romanian Army in the Second World War Website



Pages: (2) 1 [2]   ( Go to first unread post ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> The highest ARR Medal
cainele_franctiror
Posted: October 12, 2008 09:09 pm
Quote Post


Sublocotenent
*

Group: Members
Posts: 449
Member No.: 334
Joined: September 01, 2004



The Aeronautical Virtue. BTY, last year was established a new one, ,,Emblema de Onoare a Fortelor Aeriene''
PM
Top
Bernard Miclescu
Posted: October 14, 2008 09:29 am
Quote Post


Plutonier major
*

Group: Members
Posts: 335
Member No.: 53
Joined: July 22, 2003



thanks for the info

Bm
PMMSN
Top
Mihai Popteanu
Posted: November 14, 2009 06:59 am
Quote Post


Caporal
*

Group: Members
Posts: 143
Member No.: 2654
Joined: October 31, 2009



QUOTE (Victor @ September 13, 2003 11:44 am)
You are practically wrong at everything you said.  biggrin.gif
The Comandor class was the highest and was worn around the neck. I believe only five were awarded in total, including peacetime awards, but I will have to look into it.

Anyway, the award was the highest after the MV Order, until November 1937, when it was relegated to no. 9. However, for the airmen it remained after the MV Order and there are pictures with it being worn to the rightmost side, in front of other decorations.

And the law of war veterans nr.44/1994 confirm that knight class of the Aeronautical Virtue Order is the second after Order Michael the Brave. The rights conferred Knights of the two orders are almost similar except service pay for a second lieutenant function in favor of the Order of Michael the Brave knights .



ART. 13

Veteranii de razboi, carora le-au fost acordate ordine si medalii pentru faptele de arme savarsite pe campul de lupta, beneficiaza de urmatoarele drepturi, daca nu le-au primit prin alte legi de improprietarire de la data decorarii pana in prezent si dovedesc cu acte legale dreptul solicitat:

a) cei decorati cu Ordinul Mihai Viteazul sau Ordinul Virtutea Aeronautica cu spade, clasa Cavaler: - improprietarirea cu un lot de 5 ha teren agricol, din rezerva creata conform Legii fondului funciar nr. 18/1991 in localitatea de domiciliu sau un loc de casa de 500 mp in municipiul, orasul sau comuna in care domiciliaza decoratul;

- cei decorati cu Ordinul Mihai Viteazul, de o renta lunara echivalenta cu solda de baza a unui sublocotenent, compusa din solda de grad si solda de functie la minim;
- cei decorati cu Ordinul Virtutea Aeronautica cu spade, clasa Cavaler, de o renta lunara echivalenta cu solda de grad a unui sublocotenent;

b. cei decorati cu Ordinul Steaua Romaniei cu spade si panglica de Virtute Militara sau cu Ordinul Steaua Romaniei cu spade, Ordinul Virtutea Aeronautica cu spade, Ordinul Coroana Romaniei cu spade si panglica de Virtute Militara sau Ordinul Coroana Romaniei cu spade, Ordinul Crucea Regina Maria, Medalia Virtutea Militara de Razboi, Medalia Virtutea Maritima, Medalia Virtutea Aeronautica sau Medalia Aeronautica, Medalia Serviciul Credincios cu spade, Medalia Barbatie si Credinta cu spade, Crucea Serviciul Credincios cu spade, Crucea Meritul Sanitar si Medalia Virtutea Ostaseasca:

- improprietarirea cu 500 mp pentru loc de casa in municipiul, orasul sau comuna in care domiciliaza sau, daca acest lucru nu este posibil, cu 1 ha teren arabil in extravilan.

Cei decorati cu ordinele sau medaliile prevazute la lit. b beneficiaza de o renta lunara echivalenta cu 75% din solda de grad a unui sublocotenent.

Veteranii de razboi care, din cauza deficitului de teren in localitatile unde domiciliaza sau in alte localitati, nu au putut fi improprietariti conform legii vor fi despagubiti cu o suma ce reprezinta contravaloarea terenului la care erau indreptatiti conform legii.

Cuantumul despagubirilor se stabileste luandu-se in considerare valoarea terenului la data atribuirii si se suporta din bugetul de stat.

This post has been edited by Mihai Popteanu on November 14, 2009 07:06 am
PMEmail PosterYahooMSN
Top
Mihai Popteanu
Posted: January 27, 2010 09:55 pm
Quote Post


Caporal
*

Group: Members
Posts: 143
Member No.: 2654
Joined: October 31, 2009



In the book of Dan Stoian , "Pumnul Tarii" are published the normes of awarding for Aeronautical Virtue Order .

http://transylvanian-numismatics.com/phpBB...d1fc3cf2c981dd3
PMEmail PosterYahooMSN
Top
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options Pages: (2) 1 [2]  Reply to this topicStart new topicStart Poll

 






[ Script Execution time: 0.0377 ]   [ 14 queries used ]   [ GZIP Enabled ]