Romanian Military History Forum - Part of Romanian Army in the Second World War Website

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Iacob Ivanov
D13-th_Mytzu
Posted: November 28, 2007 07:40 am
Quote Post

General de brigada
*

Group: Members
Member No.: 328

La cei 97 de ani ai sai, un fost pilot de aviatie din judetul Vaslui, care a facut parte si din echipajul avionului maresalului Antonescu, are constiinta incarcata ca a omorat mii de oameni nevinovati. S-a intamplat in urma cu peste 65 de ani, atunci cand a luptat pe frontul de est, alaturi de nemti.
Iacob Ivanov a bombardat mai multe orase rusesti si, paradoxal, spre sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, atunci cand au intors armele impotriva Germaniei, a fost victima fostilor sai aliati.
A fost ranit de trei ori si, cu toate acestea, traieste si astazi intr-o casa darapanata din apropierea centrului Vasluiului.
Povesteste infocat ceea ce a trait in cei cinci ani de razboi, dar si cosmarul din ziua de astazi, cand a fost uitat de toata lumea. "Pana la judecata cea dreapta, am pe constiinta mii de oameni pe care i-am omorat. Am spus asta la trei preoti, care mi-au spus sa stau linistit pentru ca nu sunt eu vinovat. Am avut un ordin, doar nu m-am dus sa omor de placere", este convins Iacob Ivanov.
Cum a fost toata viata un luptator, fostul pilot vasluian este hotarat sa continue asa pana la capat. Se gospodareste, isi face piata singur si, pentru a se mai imbarbata, bea cate o cinzeaca de tarie in fiecare dimineata la crasma din rondul pietei.
PMUsers Website
Cantacuzino
Posted: November 28, 2007 07:53 am
Quote Post

Host
Group Icon

Group: Hosts
Member No.: 144

Does anyone know about this man ?

IAR 39 pilot ?

This post has been edited by Cantacuzino on November 28, 2007 10:54 am
PM
D13-th_Mytzu
Posted: November 28, 2007 08:17 am
Quote Post

General de brigada
*

He said he was part of Antonescu's crew, I wonder what happened so he got to a fighting unit. He says he feels bad about the thousand lives he took smile.gif I think it would have been difficult to do so even with a Ju88, ehh..
PMUsers Website
Dénes
Posted: November 29, 2007 07:16 pm
Quote Post

Admin
Group Icon

Group: Admin
Member No.: 4

Iacob Ivanov was a board gunner in Gr. 6 bomb., flying Ju 88As. He certainly was not responsible for any human casualities the bombs dropped by the aircraft he was aboard may have caused.
The only victim he may have had was the pilot of a Soviet fighter, claimed as shot down on 27 July 1943.

Gen. Dénes
PMEmail PosterUsers Website
MaxFax
  Posted: November 29, 2007 07:44 pm
Quote Post

Plutonier
*

Member No.: 7

QUOTE (D13-th_Mytzu @ November 28, 2007 10:17 am)
He says he feels bad about the thousand lives he took ......

No ! This is Ovidiu David the author of the article who says that ... wink.gif
Cancan is not the magazine you should trust 100% ....
PM
D13-th_Mytzu
Posted: November 29, 2007 07:56 pm
Quote Post

General de brigada
*

Thank you Denes smile.gif
MaxFax you are right.. guess for once I forgot who is writing "articles" in the so called romanian press.
PMUsers Website
aviatie
Posted: September 12, 2009 04:57 pm
Quote Post

Soldat
*

Member No.: 1707

IVANOV V. IACOB a fost copilul lui VASILE si VICTORITA,nascut la data de 24 .03.1914 in VASLUI.Decedat in 2009 in Vaslui.In anul 1937 este brevetat ca tragator de bord(mitralior) la Tecuci.Incepe razboiul incadrat ca mitralior in Escadrila 17 Observatie.Este decorat pentru campania anului 1941 cu doua decoratii.Este selectat si trimis la un curs de specializare in Germania la Hamburg.Cind se intoarce in tara este repartizat la Escadrila 105 Transport.Face parte din echipajul JU-52 care il transporta pe Maresalul Antonescu pe front la Sarabuz in 1942,in Crimeea.Este decorat din nou cu doua decoratii rominesti.La cerere este trimis la aviatia de bombardament in 1943.Aici activeaza in rindurile Grupurilor 6 si ulterior 5 Bombardament greu JU-88.Este ranit de mai multe ori si chiar doborit.Este decorat de germani cu Crucea de Fier.Prin ordinul de zi 119 din 5.IX.1943 Ii este omologat un avion de vinatoare LAG doborit la data de 4.X.1943 la WALDORF in Ucraina.Deci are doua avioane de vanatoare sigur omologate.Au mai fost si misiunile lde la Stalingrad in Caucaz si multe altele.Am avut ocazia sa cunosc un om adevarat,cum putini mai sunt astazi.Dumnezeu sa-i dea linistea de care are nevoie.O MERITA CU PRISOSINTA.

This post has been edited by aviatie on September 12, 2009 05:02 pm
PMEmail Poster
0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0108 ]   [ 14 queries used ]   [ GZIP Enabled ]